Ikke kategoriseret

Cruising og det Uventede

Cruising i dag er formentlig en af de mest populære middel til rejse for de unge og livlig ens. Denne måde at husfæller tager alle bekymringer ud af hvad man skal gøre på en ferie, og vikler det hele op pænt for dig at udforske alligevel, der appellerer til dine individuelle behov eller sans for eventyr.

Fra det øjeblik du indtaster den enorme check-in terminal, kan du begynde at slappe af. Herfra videre i, on-board team er der for at gøre din rejse til en uforglemmelig oplevelse.

Men hvad nu, hvis det uforglemmelig oplevelse er ikke helt, hvad du har tilmeldt dig. Når aldrig i din vildeste fantasi, har du forudsige, at noget uforudsigeligt, ukontrollabelt eller katastrofal nogensinde ville forekomme på din ferie. Oh sikker, du har læst om det i avisen, hørte det i radioen, set det på tv, eller lyttede til andre rejsende ødelæggende møder. Men det er deres uheldige uheld, ikke din. Så hvordan kan man forberede sig på det uventede, mens du er ude på den brede ocean blå og sker noget katastrofalt?

Corey Balazowich – 2013

For nylig hørte vi foruroligende nyheder af Krydstogtskib – Royal Caribbean, Anthem, der havde til at vende tilbage til den oprindelige havn i New Jersey efter at være blevet rystet med hård sø og vind vindstød op til 130 miles i timen. Mange af passagererne rapporteret at være begrænset til deres værelser i timevis, uden nogen mad. Nogle passagerer måtte tendens til deres egne skader, fordi skibet var så ustabil og medlemmer af besætningen ikke var tilgængelige, da de også blev instrueret i at forblive i deres hytter. Dette gjorde det vanskeligt for de passagerer til at søge lægehjælp, de havde brug for. Videoer viste høje bølger nå niveauer så høje som den syvende etage, møbler bliver væltede og kastet rundt, briller rystende og folk svajende frem og tilbage. En passager erklærede han ikke var sikker på, om det var bølgerne, der var virkelig høj eller blot fordi skibet havde vippet om på siden.

Så er der Roskildesyge udbrud, om bord på Carnival skib i 2011 påvirker næsten 500 passagerer. Dette sker meget hyppigere end er rapporteret. I 2010 udsendte Center for Sygdomme (CDC) en erklæring, der involverer mere end 14 krydstogtskibe, 2.600 passagerer og 230 besætningsmedlemmer, der blev ramt med en gastrointestinal lidelse. Rapporten kom ud, at det var fordi nogle af passagererne havde undladt at følge op med rengøring af deres hænder på de hånd hygiejneprodukter stationer, som bragte på spredningen af virus.

Corey Balazowich – 2013

Nu tager hensyn til antallet af personskader og dødsfald, der forekommer på disse fartøjer på årsbasis. Et krydstogt linje rapporterer, at i gennemsnit vil de se over 100.000 besøg årligt i deres infirmeriet, der går lige fra den lille klippe eller skrabe kræver en bandage, brækkede lemmer, traumatiske oplevelser såsom en frisk gastrointestinal blødning, der kræver en blodtransfusion til den stadigt så populær og med meget mere regelmæssighed end du nogensinde kunne forestille sig, hjerteanfald, slagtilfælde og hovedskader.

Envision nogen af disse scenarier, og det bliver hurtigt klart, at krydstogtskibe skal være forberedt til alle former for nødsituationer. Den medicinske personale de ansætter nødt til at være i stand til at arbejde selvstændigt uden den overflod af menneskelige og mekaniske ressourcer let tilgængelige for dem. Besætningsmedlemmer har fået skal bores i udstrakt grad til at klare mange forskellige nødsituationer. Og for det meste de er.

Corey Balazowich – 2013

I dag vil du opdage, at de infirmaries ombord disse hoteller flydende, mere ligner en skadestue svarer til, hvad der forventes på en tør jord hospital. Krydstogtskibe er nu udstyret med xray maskiner, blod laboratorier, ultralyd, apoteker, ICU værelser, videokonferencer IT-udstyr samt have adgang til elektroniske patientjournaler (EPJ). De er som regel i stand til at håndtere mange, mange forskellige fysiske lidelser og katastrofer om bord, men det er ikke til at sige, at de ikke har de uundgåelige forsinkelser og forhindringer at overvinde.

Samlet krydstogtskibe er en meget sikker mødested for den gennemsnitlige rejsende, men her er nogle vigtige plan for handlinger, som du kan håndhæve bedre forberede dig på det uventede.

Deltagelse i den obligatorisk evakuering plan og være opmærksom på boret. Der er én på hver enkelt krydstogt linje, før skibets sæt sejl.
Hvis du er diabetiker eller har en prekær medicinsk tilstand, altid at holde en ikke-letfordærvelige fødevarer element med dig på alle tidspunkter.
Rejser med børn, altid sørge for der er væsker på hånden for dem. Børn er meget modtagelige for at blive dehydreret hurtigt.
Carry din medicin med dig på alle tidspunkter, du ved aldrig, hvornår du måske brug for dem, og du måske ikke være i stand til at komme tilbage til din kahyt for at hente dem.