Cykel, Cykelferie

Cykeldesign og stilarter

I øjeblikket er der mange typer af cykler til rådighed. Ikke desto mindre er desginet af sikkerheds-cyklen, der blev udviklet på 1800-tallet, stadig grundlaget for vores nuværende cykeldesign. De typer af cykler, der oftest anvendes i dag, er mountainbikes, cruisere, touring-cykler, racercykler, BMX’er og almindelige cykler.

Yukiko Matsuoka – 2013

Mountainbikes giver mulighed for at dyrke sjov og effektiv motion i skønne naturomgivelser. Med en mountainbike kan du uden problemer beherske enhver natursti – både grus og skovbund, uanset om det er til konkurrence, fritid eller begge dele.

BMX racing er en cykelsport, hvor man cykler på baner lavet til formålet, inspireret af motocross. Det er en individuel sport, hvor man konkurrerer mod hinanden. Men det er samtidigt en sportsgren, som kan udføres af mennesker i næsten alle aldre, hvilket gør det til en populær familiesport. BMX cykler lavet til racing, har typisk aluminiums stel og en hjulstørrelse på 20″. BMX cykler til freestyle, kan bruges på flere forskellige måder, bl.a. til Street, Dirt og Flatland. Typen og kvaliteten af stål brugt til stellet kan variere for disse cykler.

Racercykler er designet til vejcykling, og handler om hastighed. De er lette og nemme at håndtere. Racercykler bruge et styr, der er placeret lavere end sadlen. Dette sætter rytternes krop i den bedst mulige aerodynamiske stilling.

Touring-cyklen er konstrueret til at medtage bagage, og til at køre længere ture også kaldet turcykling. Cyklen har derfor et stærkt stel, og er som regel udstyret med (lavpunkts-)bagagebærer foran og en kraftig bagagebærer bagtil samt holdere til vandflasker. De gængse turcykler havde relativt smalle dæk.

Tandem-cykler er designet til at blive kørt af to personer. Cyklisterne sidder forrest og bagerst, og sammen driver de kæden, hvor cykelpedalerne er forbundet med en anden kæde

Lowrider cykler er normalt hjemmebyggede, ekstraordinære tilpassede cykler. De har normalt et ældgammelt skolet banansæde med et ekstremt højt styr.